marți, 31 mai 2011

Bicla: Bucuresti Nord Est Est

Aşa i-a zis Em traseului pe bikemap, şi mi s-a părut un titlu mai bun decât Bucureşti - Ştefăneşti - Gagu - Petrăchioaia - Afumaţi - Pasărea - Bucureşti. Ăsta a fost traseul:


Bike route 1007173 - powered by Bikemap 

Sâmbătă seara, după ce mă relaxasem total după Comana Bike Fest, şi m-am uitat la Barcelona - Man United (Barcelona rullz!), când să mă pregătesc de culcare, apare Em pe messenger cu propunerea să băgăm tură a doua zi. Mă uit pe traseu propus, 65 de km pe şosea, pare bun de revenire... dar eram cam obosit şi nedormit aşa că încerc să propun un 10 ca oră de plecare. Negociem până la urmă un 8:30 la Unirii, aşa că iată-mă duminică pe la 8 plecând din casă, iar călare pe biclă (chiar pentru a patra zi consecutiv dacă mă gândesc bine :p).

Comana Bike Fest

Sâmbătă, 28 mai 2011

Sâmbătă a fost Comana Bike Fest, un concurs de MTB organizat de TeamXpert în pădurea de la Comana. La chestia asta m-am înscris şi eu, în ciuda avertismentelor date de 'Em că concursul ăsta este slab organizat şi mai mult pentru profitul organizatorului. Dar, în fine, am zis, mă înscriu că traseul pare uşurel şi mai văd şi eu cum e pe la concursuri.

Masa Critica Bucuresti Mai 2011

Masa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob.

Masa Critică nu este condusă de nimeni, și nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat.

 Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului. Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul „Noi nu blocam traficul; noi facem parte din trafic.”

Luna aceasta, ne-am întâlnit ca de obicei în parcul Izvor, la statui, vineri pe 27 mai, la ora 18:30 si pe la 19 am plecat spre piaţa unirii.

Cu bicla la bulgari: Srebarna

21-22 mai 2011

Atenţie: acest jurnal conţine imagini explicite cu zagorci goale!

Cine mai citeşte ce scriu eu aici ar putea crede că sunt fan Bulgaria. Şi ar avea dreptate! Aşa că la propunerea Vioricăi şi a lui Octavian de a parcurge o tură pe care au făcut-o ei recent în Bulgaria, răspundem prezent eu, Muha, Vali dinspre Bucureşti (de fapt chiar din Bucureşti) şi Kya, Cerasela şi Gabi dinspre Brăila (de fapt, chiar din Brăila!).